Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Ka International
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tesaturi pentru tapiterii, draperii, perdele Ikebana
Brand
Mobilier tapitat, draperii, perdele
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Cultura japoneză a idolatrizat întotdeauna frumuseţea naturii ducînd-o chiar până la rang de religie. Este recunoscut că japonezii au construit întotdeauna o intimitate între viaţă lor şi împrejurimile naturale. Chiar trăind în zone urbane, japonezii au păstrat o parte a naturii alături de ei. De aceea, în Japonia veţi regăsi parcuri şi grădini mari în fiecare oraş, oricât de aglomerat ar fi acesta.

Pentru că înţelegerea naturii şi cunoaşterea ritmului ei de viaţă este primul pas în Ikebana, această artă este iubită deopotrivă de femei şi de bărbaţi. Exclusiv atributul samurailor la origine, astăzi Ikebana este arta umanităţii!

Una dintre cele mai cunoscute direcţii ale artei tradiţional japoneze, cu o istorie de peste 600 de ani, Ikebana îşi are originile în ritualurile budiste: ofranda florilor oferite spiritelor trecute în nefiinţă. Odată cu preluarea în cultura japoneză, Ikebana este ridicată la rangul de arta a aranjamentelor florale. Mai mult decât o alăturare a florilor, IKEBANA este acea disciplină a artei în care natura şi umanitatea sunt unite în aranjamente în care artistul reuşeşte să scoată în evidenţă liniile pure, formele graţioase şi culorile spectaculoase ale naturii ce ne înconjoară şi ale vieţii cotidiene.
Ikebana izbuteste sa folosească formele asimetrice şi spaţiile goale ca elemente principale în decoraţiuni, materialele şi aranjamentele ajungând să degaje armonia perfectă a naturii.
Ikebana înseamnă natură şi deci se traduce în formate natural minimaliste: un număr minimal de flori şi boboci de floare sunt alăturate frunzelor într-o aşezare simplă pe tulpinile plantelor. În general, Ikebana se bazează pe simbolistica celor trei elemente: pământ, cer şi om. Suportul aranjamentului, devenind astfel element cheie al compoziţiei.
Aspectele spirituale ale Ikebana sunt extrem de importante pentru practicieni sau admiratori. Liniştea este o condiţie, este timpul descoperirii naturii, lucru de care de multe ori uităm în vîltoarea vieţilor noastre extrem de complexe. Astfel devenim mai toleranţi şi mai răbdători nu numai cu natura dar şi cu viaţa şi semenii noştrii. Ikebana ne readuce în natură oferindu-ne relaxarea de care avem nevoie pentru minte, corp şi suflet.
Ikebana inspiră la descoperirea frumuseţii în toate formele ei şi în orice direcţie artistica. Astfel, Ikebana a devenit şi pentru noi, cei de la KA Internaţional, inspiraţia care ne-a ajutat să o transpunem în ţesăturile noastre şi să creăm cu acestea ambiente unice pentru casele Dumneavoastră.
Colecţia de ţesături Ikebana încearcă să recreeze spaţiile pure ale naturii, alaturindu-le o imagine boemă. Dominată de desene orientale, japoneze, cu tuşe naive dar delicate, aceste ţesături transmit energie pozitivă si eluda o senzaţie de armonie şi starea de bine.
Culorile sunt calde şi luminoase. Am combinat albastrul închis cu nuanţa cuprului, asociere din care au rezultat ţesături calde dar şi sofisticate în acelaşi timp. O combinaţie eleganta a reieşit şi din alăturarea tonurilor de violet închis cu argintiu sau din asocierea nuanţei cireşei cu antracit. În toate combinaţiile, impactul vizual este unic!
În marea lor majoritate ţesăturile conţin fibre naturale din bumbac şi in, ceea ce le face odată în plus calde şi foarte plăcute la atingere.
Am alaturat colectiei de tesaturi IKEBANA, colectia de tapet si decoratiuni ARCHIVES II , provenind din arhiva privata a istoriei tapetului.
Gasindu-si inspiratia si multe din desene in arhiva arhiva privata a istoriei tapetului, designerul Ronald Redding recreeaza o colectie de tapet clasic, fara varsta, in cel mai pur stil contemporan, plin de culoare, in ton cu moda zilelor noastre. Cu radacini in istoria industriei de tapet, stilul si culorile alese cu grija aduc aceasta colectie de tapet in contemporan, la moda!
Din Gura in Gura